Pagini

sâmbătă, 20 august 2016

Ce face Bănel Nicoliță de când nu mai joacă fotbal în Liga I?

Cariera lui Bănel Nicoliţă a luat-o la vale. Cândva adulat de fanii Stelei şi titular incontestabil la echipa naţională, mijlocaşul a ajuns în Liga a IV-a a fotbalului românesc.
După ce şi-a încheiat conturile cu Viitorul lui Gică Hagi, „Bănelinho” nu şi-a mai găsit de muncă în fotbalul mare şi a ales să se întoarcă acasă, la Făurei. Fostul stelist este manager, dar şi jucător al echipei locale.


Bănel nu pare prea împăcat cu situaţia în care se află. Fost semifinalist al Cupei UEFA, lui Nicoliţă îi vine greu să accepte faptul că la 31 de ani a ajuns să bată mingea pe terenurile jalnice din Liga a IV-a.
Ca să uite de acest coşmar, fostul internaţional se refugiază în Capitală, ori de câte ori are ocazia. Recent, Bănel a fost la mall. Însoţit de un amic, Nicoliţă a stat mai mult cu ochii în telefon. Fostul mijlocaş al echipei naţionale a părut abătut şi pus pe gânduri. Este şi normal! Cândva apreciat de toată lumea, Bănel a fost uitat.Cât a stat în complexul comercial, nimeni nu i-a cerut autograf.
În cariera sa internă, Bănel Nicoliţă a evoluat pentru CF Brăila, Poli Timişoara, Steaua şi Viitorul Constanţa. În străinătate, mijlocaşul a jucat doar în Franţa, pentru Saint-Etienne şi FC Nantes. Nicoliţă are 37 de selecţii la echipa naţională de fotbal a României.
Bănel are în palmares două titluri de campion al României (2004/2005, 2005/2006), o cupă a României (2010/2011) şi o Supercupă (2006).